Direct naar content
20 september 2023Veiligheid en zorg

Prinsjesdag 2023: Meer geld voor jeugdbescherming

Het kabinet investeert dit jaar extra in de jeugdbescherming, omdat ze vindt dat elk kind veilig hoort op te groeien. Dit vraagt om een goede jeugdbescherming.

Ieder kind heeft het recht om thuis veilig op te groeien en zich te ontwikkelen. Wanneer dit in gevaar dreigt te komen, moet er hulp en ondersteuning geboden worden aan gezinnen. Een rechter kan ouders jeugdbescherming opleggen als een kind tot 18 jaar in een gezin niet veilig kan opgroeien.

Werkdruk jeugdbeschermers verlagen

Het kabinet trekt dit jaar € 43 miljoen uit voor de jeugdbescherming en hoopt hiermee een belangrijke stap te zetten om de problemen in deze sector structureel op te lossen. Met dit geld moet onder andere de werkdruk voor de professionals in de jeugdbescherming worden verlaagd. Het Kabinet zet in op het aantrekken van nieuwe jeugdbeschermers als ook op het behouden van bestaande jeugdbeschermers. Het doel is dat ze meer tijd krijgen om kwetsbare kinderen en gezinnen beter te helpen.

Jeugdbescherming is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van Rijk, gemeenten en Gecertificeerde Instellingen. Na dit jaar gaat het kabinet structureel jaarlijks € 50 miljoen uittrekken voor de jeugdbescherming.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan