Direct naar content
3 juni 202412-minners, Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen

Webinar privacy pitstop

Gemeenten werken hard om te voorkomen dat problematische jeugdgroepen en risicojongeren (door)groeien in de criminaliteit. Daarvoor is samenwerking met verschillende partners nodig en daar hoort ook een juiste gegevensdeling bij. Hoe kun je deze gegevensdeling inrichten, verbeteren of doorontwikkelen?

Sluit aan bij het webinar privacy en gegevensdeling dat het CCV organiseert op dinsdag 25 juni van 12.00 tot 13.00 uur. Luister naar de presentatie van expert Léon Sonnenschein van het Kennis- en Expertise Netwerk privacy en gegevensdeling in zorg en veiligheid, onderdeel van het Platform Sociaal Domein.

Een zorgvuldige en bewuste gegevensdeling staat centraal in elke aanpak, vindt Sonnenschein. “Het goed inrichten van gegevensdeling is cruciaal om professionals goede handvatten mee te geven voor de uitvoering, en te voorkomen dat jongeren onnodig worden benadeeld. Het begint altijd bij de vraag: vanuit welke taak zit je aan tafel en met welk doel wil je gegevens delen?”

Vier essentiële onderdelen van privacy en gegevensdeling

Sonnenschein gaat in het webinar in op vier onderdelen:

  1. De inrichting van privacy binnen organisaties
  2. De groepsaanpak, hoe werkt het modelconvenant en welke praktische handvatten zijn er voor gegevensdeling?
  3. Vroegsignalering en preventie. Waar moet je op letten vanuit privacy-perspectief bij vroegsignalering?
  4. De opschaling van een lokale persoonsgerichte aanpak (PGA) naar een PGA vanuit het Zorg- en Veiligheidshuis.

Doel en resultaat

Je hebt als professional en als organisatie meer begrip van privacy en gegevensdeling om met partners doeltreffend en juridisch verantwoord op te treden tegen jeugdcriminaliteit, problematische jeugdgroepen en risicojongeren. Daarvoor heb je een aantal praktische handvatten gekregen om in je werk mee aan de slag te gaan.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan