Direct naar content
14 november 202412-minners, Kindermishandeling

Week tegen Kindermishandeling start maandag

‘Laat me niet los.’ Dat is het thema van de Week tegen Kindermishandeling, die maandag start.

Verdrietig kind met op de achtergrond ruzieënde ouders.

Vanaf dan wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat je kunt doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Het thema ‘Laat me niet los’ benadrukt dat we allemaal een rol hebben om te zorgen dat kinderen gelukkig en veilig kunnen opgroeien en ouders zich ondersteund voelen en om hulp durven vragen. Vraag een ouder of een kind hoe het met hen gaat, luister, blijf betrokken en wees er voor hen. Op deze manier kan iedereen bijdragen aan het veilig opgroeien van kinderen en het eerder herkennen van de signalen van kindermishandeling. Want ieder kind wil gezien en gehoord worden.

De Week tegen Kindermishandeling wordt georganiseerd door EMMA met ondersteuning van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport , Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut, de Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis, het LOCK en Stichting Voorkoming Kindermishandeling.

Activiteiten tijdens Week van de Kindermishandeling

Allerlei organisaties bieden activiteiten aan tijdens de Week tegen Kindermishandeling, zowel lokaal als online. Er zijn webinars, lezingen, podcasts en workshops. Zo organiseert het CCV voor het Platform Multiproblematiek op 26 november van 12.00 tot 13.00 een webinar.  Hierin wordt stilgestaan bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Er wordt ingezoomd in op plegers van (ex-)partnergeweld en het creëren van duurzame veiligheid voor alle leden van het gezin. Gastspreker is René Haring. Hij is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van (ex) partnergeweld. Vragen die aan bod komen zijn:

  • Wat weten we over plegers?
  • Wat werkt bij het stoppen van (ex-)partnergeweld?
  • Welke rol spelen welke professionals hierin?

In dit webinar wordt kennis gedeeld en krijgen professionals handreikingen hoe te handelen in bepaalde situaties. Deze online bijeenkomst is bedoeld voor professionals die actief zijn in het sociaal domein, het zorgdomein en het veiligheidsdomein. Zoals bijvoorbeeld schuldhulpverleners, (jeugd) GGZ-medewerkers, WMO-consulenten, wijkteam medewerkers, woonconsulenten en wijkagenten. De webinar wordt vervolgd met een praktijkuurtje op 3 december.

Bekijk ook eens deze berichten

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan