Direct naar content
1 februari 2023Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen, LVB jongeren en criminaliteit

Aflevering 3 podcastserie Geboeid staat online

Wat betekent het voor een jongere om in de top-600 te staan? En hoe kun je criminele jongeren op een andere manier begeleiden? Dit en meer hoor je in de laatste aflevering van de CCV-podcastserie Geboeid.

Deze laatste aflevering van de podcastserie Geboeid gaat over de andere aanpak van jeugdcriminaliteit. Wat is daar volgens de sprekers in deze aflevering voor nodig? Een van de aanbevelingen is: “We moeten jongeren beter ronselen dan de straat”, aldus Lector Jan Dirk de Jong. Hij pleit ook voor meer onderzoek. Aan het einde van deze aflevering worden alle aanbevelingen kort samengevat, ook die van de andere sprekers. Kevin geeft als tip: “Probeer je te omringen met goede mensen, mensen die je omhoog brengen in plaats van omlaag.”

Over de podcast

Geboeid is een serie van 3 afleveringen over de rol van school, beleid en samenwerking. Daarover praten jongeren uit de doelgroep en professionals openhartig. Iedere aflevering bevat kennis, ervaring en praktische handvatten.

De jongeren die in de podcast aan het woord komen spreken uit ervaring. Samen bedachten zij de titel: Geboeid en Berry maakte de muziek ervoor. Deze podcastaflevering is gemaakt door Audiodroom. Je kunt de podcast-serie Geboeid beluisteren via een van de volgende podcast-apps:

Luister naar het hele nummer dat Berry voor deze podcastserie heeft gemaakt.

Meer informatie

Meer relevante informatie vind je op de website van het CCV:

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan